Nästa spelning:Källö Knippla 3 mars


Porter Pelle, Göteborg

23 mars


mcv

 

                     

                            Aktuellt


OBS! NY HEMSIDA ÄR PÅ GÅNG, SÅ UPPDATERINGARNA HÄR ÄR BEGRÄNSADE


Nu planerar vi för 2018 och de två första spelningarna har vi lörd 3 mars på Källö Knippla. Vi vet redan nu att de spelningarna är slutsålda så om ni vill höra oss i mars så kom till Porter Pelle den 23:e. Biljetter finns att köpa på Tickster.

Uppdatering och fler spelningar kommer snarast.


För fortlöpande info besök gärna vår fb-sida


Vi hörs!
“En göteborsk pärla, men finkulturella stockholmare bör nog hålla sig borta från dessa grå tinningarnas Håkan Hellström.” skrev musiktidningen Lira i sin recension av vår senaste CD, Välkommen Hem. Kul formulering, men visst spelar vi gärna även för stockholmare :)Läs gärna vad Nerikes Allehanda skriver om oss:


Nerikes Allehanda lörd 6/1:

“Kvällens svängigaste band var majornas 3dje Rote med sin cajunkryddade folkmusik.”


Nerikes Allehanda månd 8/1:

 Jag kunde sedan inte undvika att uppleva Göteborgsbandet Majornas 3dje Rote ännu en gång efter kvintettens uppfriskande uppträdande på fredagskvällen. Som sista grupp på Elvy-scenen fick de nästan gränslös speltid för att presentera sin personliga form av folkmusik där texterna är lika viktiga som melodierna. Men tillsammans med underbart underhållande mellansnack var allt lika viktigt för att göra bandets framträdande till en oförglömlig upplevelse.
   Med dragspel och fiol längst fram är folkmusiken det centrala i gruppens sound. Med en repertoar från tre album, som är långtifrån lika underhållande på skiva som på en levande scen, fanns det många toppar och åtskilliga ögonblick till allsång. "Kan du härma en rödgad ål" sjöng publiken ikapp med bandet och det var nästan omöjligt att inte sjunga med i den bittra sången "Jag kommer aldrig ur det här förrän jag dör". Fantastisk underhållning.