mcv

 

                     

                            Aktuellt


OBS! NY HEMSIDA ÄR PÅ GÅNG, SÅ UPPDATERINGARNA HÄR ÄR BEGRÄNSADE


ÄNTLIGEN SOMMAR!


Första sommarspelningen är på Stigbergstorget i Göteborg 15 juni där vi avslutar en minfestival med flera band. Vi ska gå på scen kl 20.30 är det tänkt.


16 juni gästar vi för trettonde (!) året i rad Brännö Värdshus. Denna gång har vi som gäst den otrolige vissångaren och estradören Gunnar Källström. Blir garanterat en härlig kväll. Vi börjar vid 19.30- tiden och biljetter, 180 kr inkl avgifter, kan ni köpa på Pusterviks biljetter (pusterviksbiljetter.com) och på Brännö Handel. Vill ni boka bord gör ni det på tel 031970478.


Sommarturnén är bokad och vi börjar på Åstols Rökeri 30 juli. Turnén i sin helhet ser ut så här (mer info om bilj mm kommer)


30 juli  Åstols Rökeri

31 juli  Härnäsets Folkets Hus

1 aug    Kulturmagasinet, Åmål

              tillsammans med Gunnar Källström

2 aug   Grönbo (mellan Falun o Borlänge)

3 aug   Vigrum, Lidköping

4 aug   Uddevalla folkmusikfestival

5 aug   Porter Pelle, Göteborg


             


För fortlöpande info besök gärna vår fb-sida.


Vi hörs!
“En göteborsk pärla, men finkulturella stockholmare bör nog hålla sig borta från dessa grå tinningarnas Håkan Hellström.” skrev musiktidningen Lira i sin recension av vår senaste CD, Välkommen Hem. Kul formulering, men visst spelar vi gärna även för stockholmare :)Läs gärna vad Nerikes Allehanda skriver om oss:


Nerikes Allehanda lörd 6/1:

“Kvällens svängigaste band var majornas 3dje Rote med sin cajunkryddade folkmusik.”


Nerikes Allehanda månd 8/1:

 Jag kunde sedan inte undvika att uppleva Göteborgsbandet Majornas 3dje Rote ännu en gång efter kvintettens uppfriskande uppträdande på fredagskvällen. Som sista grupp på Elvy-scenen fick de nästan gränslös speltid för att presentera sin personliga form av folkmusik där texterna är lika viktiga som melodierna. Men tillsammans med underbart underhållande mellansnack var allt lika viktigt för att göra bandets framträdande till en oförglömlig upplevelse.
   Med dragspel och fiol längst fram är folkmusiken det centrala i gruppens sound. Med en repertoar från tre album, som är långtifrån lika underhållande på skiva som på en levande scen, fanns det många toppar och åtskilliga ögonblick till allsång. "Kan du härma en rödgad ål" sjöng publiken ikapp med bandet och det var nästan omöjligt att inte sjunga med i den bittra sången "Jag kommer aldrig ur det här förrän jag dör". Fantastisk underhållning.