Om samarbetet med Tomas von Brömssen

 

Det började hösten 2005 då Tomas von Brömssen var en i publiken när Majornas 3dje Rote spelade på Röda Sten i Göteborg. Tomas blev, som han själv uttrycker det, "förälskad" och när han senare frågade om han fick "låna" några av bandets låtar utmynnade det i stället i att bandet frågade om han hade lust att vara med på någon spelning och sjunga några låtar. Tomas tackade utan betänketid ja. Första spelningen gav ömsesidig mersmak och sommaren 2006 var de på turné tillsammans.

När Tomas planerade sin kommande revy fick bandet frågan om de ville var med och svaret blev självklart ja.  Sommarturnén 2007, där många idéer inför revyn testades, följdes av intensiva repetitioner och den 19 september 2007 var det premiär på "Tomas Revy- Återkomsten" på Lisebergsteatern i Göteborg.

Revyn spelades sen på Lisebergsteatern, på turné i södra Sverige, i Oslo och några andra norska städer och i Stockholm. Den sista (?) föreställningen gavs på Scalateatern i Stockholm  hösten 2010. Totalt har Revyn spelats 110 gånger och setts av över 40 000 personer.


Parallellt med Revyn planerade gruppen sin första CD och det föll sig naturligt att bjuda in Tomas att vara med på några låtar. Plattan spelades in under hösten 2007 och Tomas medverkar som sångare på fyra av plattans låtar och som musiker (klarinett och sälgflöjt) på ytterligare två.

Till höger omslagsbilden tagen av Ulrika Olsson/Parasoll.

(Läs mer om CD:n under fliken CD)


Under hösten 2008 och våren 2009 gjorde gruppen och Tomas en turné för Musik i Väst på ett trettiotal platser i västsverige. Turnén var en konsertturné med några monologer, både allvarliga och humoristiska, inlagda i programmet men Tomas medverkade i första hand som sångare och musiker.


Den 6 mars 2009 hade Tomas tillsammans med M3R premiär på “Tomas krogshow” på Kajskjul 8 i Göteborg.

Krogshowen spelades både under våren och hösten 2009.


Bandet har tillsammans med Tomas gjort sammanlagt nästan trehundra framträdanden från 2005 fram till idag och samarbetet fortsätter, om än i mindre skala än tidigare.

För info om när det sker titta under fliken “spelningar”.


          Liseberg maj 2010